Äitienpäiväkakku: 5 helppoa kakkua äidille

02.06.2024

Äitienpäivänä on äitien vuoro olla hemmoteltavana. Äitienpäivän aamiaiseen kuuluu monessa perheessä äitienpäiväkakku, joka saattaa olla itse leivottu tai kaupasta ostettu. Jos perheen muilla jäsenillä on jauhopeukalo keskellä kämmentä, kaupasta valmiina ostettu äitienpäiväkakku on loistava – ja varmasti hyvänmakuinen – valinta juhlapäiväksi.

Millainen on täydellinen äitienpäiväkakku?

Äitienpäiväkakun tyylit ja maut voivat vaihdella riippuen perheen perinteistä ja äidin henkilökohtaisista mieltymyksistä. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi täytekakut, juustokakut ja gluteenittomat kakut. 

Äitienpäiväkakkuun valitaan tietysti äidin suosikkimaku. Tykkääkö äiti sitruunasta, marjoista vai suklaasta?

5 x helppo äitienpäiväkakku Riitan Herkun valikoimasta:

Kuningatarmoussekakku 650 g

Äiti on perheen kuningatar, joten marjainen kuningatarkakku on täydellinen valinta. Kakussa on vaalea kakkupohja, herkullinen kuningatarmoussetäyte sekä vadelmakiille. Sisälle on piilotettu yllätykseksi kuningatarhillosydän, ja päälle ripoteltu keksi- ja karpalorouhetta.

Suklaa-vadelmamoussekakku 400 g  

Hieman pienempi kakku sopii pienelle perheelle, tai jos lapset ovat vielä nuoria. Kakussa tumman kakkupohjan päällä on täyteläinen suklaamoussetäyte. Vadelmapyreestä tehty kiille antaa raikasta makua, eikä kokonaisuus ole liian makea. 

Rocky Road 400 g

Onko äiti todellinen sokerihiiri ja makean ystävä? Valitse silloin Rocky Road -kakku! Tumman suklaakakkupohjan päälle on levitetty täyteläinen suklaamoussetäyte. Kakun pintaa koristavat maapähkinät, vaahtokarkit sekä suklaaraidat. 

Vadelmapiirakka 440 g

Äitienpäiväkakun ei tarvitse olla varsinainen kakku – se voi olla myös piirakka! Maukas vadelmapiirakka on täytetty runsailla vadelmilla. Piirakka on maidoton ja laktoositon. Lisukkeena voit tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä.

Mansikkakermakakku 700 g

Äitienpäivänä sää on usein jo kauniin aurinkoinen, ja ilmassa on lupaus kesässä. Mikäpä lisäisi kesätunnelmaa paremmin kuin perinteinen mansikkakakku? Kahvipöydän klassikossa on vaalean kakkupohjan välissä herkullista mansikkamoussetäytettä ja päällä makea mansikkakiille. 

Äitienpäiväkakun koristelu

Valmiitakin kakkuja voi koristella oman mielensä mukaan! Äitienpäiväkakku koristellaan keväisillä mauilla ja väreillä. Anna lasten koristella kakku, niin lopputulos on taatusti persoonallinen ja rakkaudella tehty.

Tässä muutamia koristeluideoita:

  • Ripottele kakun päälle marjoja: mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita tai pensasmustikoita. 
  • Pintaa voi koristella myös äidin suosikkikarkeilla. Lisää karkit kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua, jotta kakun kosteus ei ehdi sulattaa niitä.
  • Ripottele pinnalle keksimurua. Voit lisätä joukkoon myös pari kokonaista tai puolitettua keksiä.
  • Ylellinen koristelutapa äitienpäivään on syötävät kukat – yleensä ne ovat pieniä orvokkeja. Syötäviä kukkia löydät hyvin varusteltujen ruokakauppojen heviosastoilta.