Juhlatarjoilut – helpot tarjoilut juhliin

19.01.2024

Helpot juhlatarjoilut syntyvät vaivattomasti Riitan Herkun valmiilla tuotteilla: pizzoilla, kakuilla ja muilla leivonnaisilla. Lue parhaat vinkkimme juhlien järjestämiseen!

Suolaiset juhlatarjoilut

Suolaisia vaihtoehtoja juhlien tarjottaviksi on monia: suolaiset piirakat, cocktail-piirakat, voileipäkakut, juustot ja muut pienet suolaiset naposteltavat. Tarjottavat vaihtelevat usein hieman sen mukaan, millaiset juhlat ovat kyseessä. Ylioppilasjuhlissa, rippijuhlissa ja häissä tarjoilut ovat usein perinteisempiä, mutta epämuodollisissa juhlissa tarjottavatkin saavat olla rennompia.

Pizzaa juhlatarjoiluiksi

Kukapa ei rakastaisi pizzaa! Pizza maistuu eri-ikäisille juhlijoille takuuvarmasti. Eri täytteisiä pizzoja varaamalla on helppo ottaa huomioon erityisruokavaliot ja makumieltymykset. Eikä pizzoja tarvitse tehdä itse. Osta kaupasta erilaisia Riitan Herkun Metri- ja Senttipizzoja, ja helpot juhlatarjoilut ovat valmiit.

Tarjoile pizzat juhlissa näin:

 • Lämmitä pizzat pakkauksen ohjeen mukaan uunissa tai mikrossa. 
 • Leikkaa pizzat lämmityksen jälkeen sopiviksi annospaloiksi. Palojen koko voi riippua siitä, syödäänkö pizzat lautasilta vai ei. Jos vieraille ei ole omia istumapaikkoja ja ruokailu tapahtuu pääosin seisten, voi pizzat paloitella aivan pieniksi cocktail-paloiksi.

Suosikkipizzat juhliin:

 • Metripizza Härmäläänen 750 g on tuhti kinkku-meetvursti-ananaspizza, josta riittää syötävää isommallekin porukalle.
 • Metripizza Hawai 750 g on suomalaisten ykkössuosikki: kinkku-ananaspizza. Iso pizza riittää tarjoiluiksi monelle juhlijalle.  
 • Senttipizza Texmex 280 g maistuu tulisten makujen ystäville. Täytteenä texmex pizzakastiketta, mozzarellajuustoa sekä suomalaista kebablastua. 
 • Senttipizza Kana 280 g on täytetty runsaalla mozzarellajuustolla, tomaattikastikkeella sekä suomalaisella broilerinlihalla.
 • Senttipizza Fisu 280 g on herkullinen tonnikalapizza. Sopii juhlatarjoiluksi erityisesti niille vieraille, jotka eivät syö lihaa.

Leipäjuustoa ja brietä juustolautaselle ja jälkiruokiin

Riitan Herkun oma leipäjuusto ja ranskasta tuodut briejuustot ovat jo pitkään olleet juhlapöytien vakiovieraita. Juustoja voi tarjoilla niin juustolautasella kuin erilaisissa jälkiruoissakin.

Leipäjuustosta on moneksi

Narskujuusto, lapinjuusto… rakkaalla lapsella on monta nimeä. Riitan Herkun leipäjuusto on ylioppilas-, rippi-, ristiäisjuhlien ehdoton kestosuosikki. Leipäjuustoa voi tarjota sellaisenaan, perinteisesti lakkahillon kera, mutta se sopii myös mainiosti esimerkiksi kylmiin tai lämpimiin salaatteihin. 

Kermaiset briejuustot Ranskasta

Riitan Herkku tuo maailmalta parhaita makuja juustonystävien iloksi, ja esimerkiksi ranskalaiset briejuustot ovat valloittaneet suomalaisten sydämet. Jo 700-luvulta asti Ranskassa valmistettu Brie de Meaux on takuuvarma herkuttelujuusto, joka maistuu esimerkiksi Chardonnayn tai kuohuviinin kanssa. Ohutkuorinen, pehmeän kermainen Kolibrie puolestaan on täydellinen valinta sekä juustolautaselle että uunissa valmistettavaksi jälkiruokaherkuksi hunajaisten pähkinöiden tai hedelmien kera.

Makeat tarjottavat juhliin

Kakkujen ja muiden juhlaleivonnaisten tekeminen on usein työlästä, ja vaatii juhlien järjestäjältä hieman leipurin taitoja. Kun käytät juhlatarjoiluina valmiita kakkuja ja piirakoita, vältyt paljolta vaivalta ja stressiltä! Riitan Herkun Suomessa valmistetut kakut ja leivonnaiset ovat takuuvarmasti aina hyvänmakuisia. 

Näin tarjoat kakut ja leivonnaiset juhlissa:

 • Nosta kakut ja leivonnaiset kylmästä juhlapöytään vasta hetki ennen tarjoilua.
 • Halutessasi voit tuunata kakkuja koristelemalla niitä itse ennen tarjoilua. Ripottele päälle esimerkiksi marjoja, marenkimurua tai mintun lehtiä. 
 • Kakut voit jättää kokonaiseksi, ja vieraat voivat leikata niistä sopivat palat itse. Yleensä päivänsankari tai juhlakalu leikkaa ensimmäisen palan.,
 • Piirakat voit leikata valmiiksi annospaloiksi. Jos ruokailu tapahtuu pääasiassa seisten, kannattaa palojen olla melko pieniä. 

Riitan Herkun suosituimmat kakut ja leivonnaiset:

 • Käpykakku on ensimmäisiä tuotteitamme, ja edelleen rakastettu klassikko. Marsipaanilla kuorrutetussa käpykakussa on mansikkatäyte.
 • Kinuskikakku on kahvipöydän ehdoton täytekakkusuosikki. Valikoimastamme löytyy myös Kinuskimoussekakku.
 • Mansikkakermakakku kuuluu erityisesti kesän juhliin. Täytteenä herkullista mansikkamoussea, ja päällä mansikkakiille.
 • Prinsessakakku on pienten ja isojen päivänsankarien suosikki. 
 • Sacherkakku maistuu suklaan ystäville. Täyteläisen suklaakakun välissä on aprikoosihilloa ja suklaamoussea.

Katso täältä koko kakkujen ja leivonnaisten valikoimamme! Meiltä löydät myös gluteenittomia ja vegaanisia tuotteita.