Pääsiäiskakku – helppo pääsiäiskakku valmiina kaupasta

02.06.2024

pääsiäiskakku

Pääsiäisenä kahvitellaan pitkän kaavan mukaan, syödään illallista perheen ja ystävien kanssa ja herkutellaan keväisen ulkoilun jälkeen. Kaikkina näinä hetkinä pöydän kruunaa herkullinen kakku. Jos pääsiäisenä on paljon ohjelmaa tai olet menossa viettämään sitä esimerkiksi mökille, helpoin ratkaisu on napata kaupasta mukaan valmis kakku. Tutustu Riitan Herkun pääsiäiskakkujen tarjontaan!

Minkä makuinen pääsiäiskakku?

Pääsiäiskakkujen makumaailma vaihtelee perinteisesti raikkaan sitruunaisista kakuista täyteläisiin suklaaherkkuihin. Myös ilmavan kevyet marenkikakut ovat suosittuja pääsiäisen kakkuja. Juustokakut ovat erittäin suosittuja: myös niissä maistuvat raikkaan hedelmäiset maut.

Pääsiäisen juustokakut:

Raikkaat pääsiäiskakut

banaanikakku

Pääsiäiskakun koristelu

Koristelu on kakun tekemisen paras osa – ja kun ostat kakun valmiina, pääset keskittymään siihen heti, ilman aikaa vievää leivontavaihetta ja jauhojen pöllyttämistä! Värikkäät koristeet, kuten pääsiäismunat, suklaarakeet ja marsipaanifiguurit, tekevät kakusta juhlapöydän katseenvangitsijan. Käytä koristelussa keväisiä värejä ja heräävän luonnon elementtejä, kuten kukkia, tuomaan kakkuun eloisuutta ja raikkautta.

Koristeluideoita:

  • Koristele kakku erikokoisilla suklaamunilla. Kun käytät paljon pieniä suklaamunia ja lisäät joukkoon muutaman isomman pääsiäismunan, koristelu näyttää kauniin runsaalta. Voit myös rikkoa isomman suklaamunan yläosan, ja laittaa sen sisälle pienempiä karkkeja.
  • Värikkäät karkkirakeet sopivat mainiosti pääsiäiskakun koristeeksi. Lisää ne kakun päälle mieluiten vasta juuri ennen tarjoilua: kakusta erottuva kosteus saattaa sulattaa ja levittää rakeiden värejä.
  • Laita söpö suklaapupu kakun keskelle ja asettele sen ympärille suklaamunia.
  • Leikkaa sitruunasta ohuita viipaleita ja asettele niitä koristeellisesti kakun päälle. Myös mangoviipaleet näyttävät kakussa hyviltä.
  • Syötäviä kukkia löytyy hyvin varustettujen ruokakauppojen heviosastoilta. Ne näyttävät kakussa ihanan keväisiltä!