Grillivartaat leipäjuustolla ja kasviksilla
Nämä herkulliset grillivartaat yhdistävät leipäjuuston pehmeyden ja raikkaat, grillissä kypsennetyt kasvikset. Vartaat ovat täydellinen valinta keväisiin ja kesäisiin grillijuhliin – ne sopivat niin pääruoaksi kuin lisukkeeksi. Yhdistä lempikasviksiasi, Riitan Herkun leipäjuustoa ja nauti!
4 | 20-30

Ainekset
335 g | Riitan Herkun Leipäjuustoa, kuutioituna |
1 | paprika, paloiteltuna |
1 | kesäkurpitsa, viipaloituna |
1 | punasipuli, lohkoina |
10-12 | kirsikkatomaattia |
2 rkl | oliiviöljyä |
1 rkl | balcamicoa |
1 tl | valkosipulijauhetta |
suolaa ja pippuria maun mukaan | |
pitkiä grillivartaita |
Valmistus
Kuutioi leipäjuusto, paloittele paprika ja kesäkurpitsa, lohko punasipuli ja puolita kirsikkatomaatit.
Sekoita oliiviöljy, balsamico, valkosipulijauhe, suola ja pippuri kulhossa marinadiksi. Lisää kasvikset sekä juusto marinadiin ja sekoita hyvin, jotta maut imeytyvät. Anna marinoitua jääkaapissa noin 20–30 minuuttia.
Pujota marinoitu leipäjuusto ja kasvikset vuorotellen grillivartaisiin. Voit yhdistellä vapaasti kasviksia ja juustoa mielesi mukaan.
Kuumenna grilli ja paista vartaita noin 8–10 minuuttia, käännellen niitä muutaman kerran, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja saavat kauniin grillipinnan.
Nauti grillivartaat esimerkiksi raikkaan salaatin ja grillattujen perunoiden kera.