Juustokeitto

4   |   1h

Ainekset

4-5 punaista paprikaa (yht. noin 1 kg)
1 + 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
paahdettua paprikamaustetta
2 dl raastettua Riitan Herkku goudajuustoa
2 dl ruokakermaa
ruohosipulia

Valmistus

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Puolita paprikat. Poista kannat ja siemenet. Pane paprikat pellille kuori ylöspäin. Sivele pinta öljyllä. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Laita paprikat jäähtymään muovikelmulla peitettyyn kulhoon 15–20 minuutiksi. Vedä kuoret pois, ne irtoavat jäähtyneistä paprikoista helposti.
  3. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa öljyä. Lisää sipuli, valkosipuli ja paprikajauhe. Kuullota muutama minuutti.
  4. Kaada kattilaan vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon paahdetut paprikat. Kuumenna vielä muutaman minuutin ajan.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. 
  6. Raasta Riitan Herkku goudajuusto. Lisää juustoraaste keittoon muutamassa erässä, samalla matalalla lämmöllä sekoitellen. Sekoittele, kunnes juusto on suurimmaksi osaksi sulanut. Huomioi, ettei juusto sula keiton joukkoon aivan täysin, vaan joukkoon jää pieniä sattumia.
  7. Lisää kerma. Tarjoa keitto ruohosipulisilpun kanssa

Vinkki! Jos haluat keittoon pippurista makua tai pientä tulisuutta, kokeile käyttää juustona Riitan Herkun pippurigoudaa tai chiligoudaa.