Kasvissosekeitto herajuustolla
Kasvissosekeitto herajuustolla on täyteläinen ja maistuva ruoka, joka lämmittää talven kylminä päivinä. Proteiinipitoinen herajuusto on täynnä makua ja se tuo keittoon pehmeyttä ja kermaisuutta. Tämä helppo ja terveellinen arkiruoka sopii erinomaisesti lounaaksi tai koko perheen illalliseksi.
4-6 | 1h

Ainekset
2 rkl | voita tai öljyä |
1 | sipuli |
3 | porkkanaa |
3 | perunaa |
1 | kukkakaali |
1 l | kasvislientä |
200 g | Riitan Herkku herajuustoa |
1 dl | kuohukermaa |
suolaa ja pippuria maun mukaan | |
tuoreita yrttejä (esim. persiljaa tai ruohosipulia) koristeeksi |
Valmistus
- Kuori ja pilko sipuli, porkkanat, perunat ja kukkakaali.
- Lämmitä voi tai öljy suuressa kattilassa ja kuullota hienonnettu sipuli, kunnes se pehmenee ja saa hieman väriä.
- Lisää kattilaan porkkanat, perunat ja kukkakaali. Kuullota vielä muutama minuutti.
- Kaada kasvisliemi kattilaan niin, että vihannekset peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä noin 20–30 minuuttia, kunnes kaikki vihannekset ovat pehmeitä.
- Soseuta keitto tasaiseksi joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Lisää soseutettuun keittoon kuutioitu Riitan Herkun herajuusto ja kuohukerma. Sekoita hyvin ja kuumenna keittoa vielä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
- Annostele keitto lautasille ja koristele tuoreilla yrteillä, kuten persiljalla tai ruohosipulilla. Tarjoile keitto tuoreen leivän tai krutonkien kanssa.