Leipäjuusto-hummusplatter
Leipäjuusto-hummusplatter on juhlien herkuin tarjottava! Kasaa hummuksen päälle paahdettuja kasviksia, leipäjuustoa sekä oliiveja, granaattiomenan siemeniä ja pistaaseja. Makuelämyksen viimeistelee sitruunan raikkaus ja runsas määrä tuoreita yrttejä.
4 hlö | 30 min
Ainekset
100 g | pieniä porkkanoita |
½ | kukkakaali |
150 g | kirsikkatomaatteja |
3 rkl | öljyä |
1 tl | juustokuminaa |
½ tl | suolaa |
¼ tl | mustapippuria |
200 g | Riitan Herkku Leipäjuustoa |
1 | sitruuna |
½ | granaattiomena |
2 prk | hummusta (à 225 g) |
1 dl | oliiveja |
½ dl | pistaaseja rouhittuna |
tuoretta minttua ja/tai korianteria hienonnettuna | |
loraus hyvää oliiviöljyä | |
sormisuolaa | |
mustapippuria | |
tarjoiluun leipää |
Valmistus
1. Pese porkkanat ja kuori ne halutessasi. Leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi. Pilko kukkakaalit suupalan kokoisiksi kukinnoiksi. Levitä porkkanat, kukkakaalit ja kirsikkatomaatit leivinpaperille uunipellille. Sekoita niiden joukkoon 2 rkl öljyä ja mausta juustokuminalla, suolalla ja mustapippurilla.
2. Paahda kasviksia 220 asteessa 15 minuuttia.
3. Leikkaa leipäjuusto kolmioiksi. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista leipäjuusto nopeasti kuumalla pannulla molemmin puolin. Mausta ripauksella suolaa ja purista päälle puolikkaan sitruunan mehut.
4. Irrota granaattiomenasta siemenet.
5. Levitä hummus tarjoiluvadille. Asettele hummuksen päälle paahdetut kasvikset, paistettu leipäjuusto, granaattiomenan siemenet ja oliivit. Ripottele pinnalle pistaasirouhe ja hienonnetut yrtit.
6. Leikkaa puolikas sitruuna lohkoiksi ja asettele vadin reunoille.
7. Viimeistele platter lorauksella hyvää oliiviöljyä ja ripottele päälle hieman sormisuolaa ja mustapippuria. Tarjoile heti hyvän leivän kera.