Leipäjuusto-piparitiramisu
Riitan ihanin jälkkäri tulee tässä! Italialainen tiramisu kohtaa suomalaiset perinnemaut piparkakun, lakkahillon ja leipäjuuston. Hurmaavasta makumaailmasta ei arvaisi, että piparitiramisu on superhelppo valmistaa.
6 hlö | alle 30 min
Ainekset
2 dl | kuohukermaa |
1 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
150 g | Riitan Herkku Leipäjuustoa |
½ dl | kinuskikastiketta |
13 kpl | piparkakkuja |
1½ dl | vahvaa kahvia |
1 dl | lakkahilloa |
Valmistus
1. Vatkaa kuohukerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja tuorejuusto.
2. Leikkaa leipäjuusto pieniksi kuutioiksi.
3. Valuta kuuden annosmaljan sisäreunaan kinuskikastiketta.
4. Ota kuusi piparkakkua ja kostuta ne kahvissa. Murustele ja jaa maljoihin, yksi jokaiseen. Lusikoi päälle puolet kermavaahdosta ja jaa maljoihin leipäjuustot ja lakkahillo.
5. Kostuta loput piparit kahvissa ja jaa maljoihin. Laita päällimmäiseksi loput kermavaahdosta. Koristele annokset piparkakusta raastetulla hienolla murulla.