Leipäjuusto-piparitiramisu

Joulunajan ihanin jälkkäri tulee tässä! Italialainen tiramisu kohtaa suomalaiset perinnemaut piparkakun, lakkahillon ja leipäjuuston. Hurmaavasta makumaailmasta ei arvaisi, että piparitiramisu on superhelppo valmistaa.

6 hlö   |   alle 30 min

Ainekset

2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g Riitan Herkku Leipäjuustoa
½ dl kinuskikastiketta
13 kpl piparkakkuja
1½ dl vahvaa kahvia
1 dl lakkahilloa

Valmistus

1. Vatkaa kuohukerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja tuorejuusto.

2. Leikkaa leipäjuusto pieniksi kuutioiksi.

3. Valuta kuuden annosmaljan sisäreunaan kinuskikastiketta.

4. Ota kuusi piparkakkua ja kostuta ne kahvissa. Murustele ja jaa maljoihin, yksi jokaiseen. Lusikoi päälle puolet kermavaahdosta ja jaa maljoihin leipäjuustot ja lakkahillo.

5. Kostuta loput piparit kahvissa ja jaa maljoihin. Laita päällimmäiseksi loput kermavaahdosta. Koristele annokset piparkakusta raastetulla hienolla murulla.