Leipäjuustoburgerit

Vegeburgerit ovat nyt kaikkien huulilla. Tyypillinen juustovaihtoehto pihvin paikalla on halloumi, mutta sämpylöiden väliin sopii yhtä mainiosti kotoinen leipäjuusto! Chilikastikkeella aateloidun leipäjuuston lisäksi nämä mehukkaat burgerit saavat täytteekseen paistettuja kasviksia ja puolukkamajoneesia. Tarjoile burgereiden kanssa lohkoperunoita. Niitä passaa mainiosti dippailla veikeään puolukkamajoneesiin.

4 hlö   |   30 min

Ainekset

4 siivua munakoisoa
4-8 siivua kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
1 pieni punasipuli
450 g Riitan Herkku Leipäjuustoa
3 rkl öljyä
¾ tl yrttisuolaa
4 rkl chilikastiketta, esim. piri-piri-kastiketta
ripaus suolaa
4 hampurilaissämpylää
½ ruukkua rucolaa
 
Puolukka­majoneesi
2 dl majoneesia
½ dl puolukoita
½ tl suolaa

Valmistus

1. Valmista ensin puolukkamajoneesi. Sekoita majoneesin joukkoon puolukat ja suola. Laita jääkaappiin maustumaan hampurilaisten valmistuksen ajaksi.

2. Leikkaa munakoisosta ja kesäkurpitsasta noin sentin paksuiset siivut. Leikkaa paprika neljäksi palaksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Leikkaa leipäjuusto neljään osaan.

3. Kuumenna paistin- tai parilapannu ja paista kasvikset napakan kypsiksi öljyn avulla. Mausta yrttisuolalla. Voit myös grillata kasvikset.

4. Sudi leipäjuustopalojen molemmille puolille chilikastiketta. Paista leipäjuusto kuumalla pannulla tai grillissä molemmin puolin. Ripsauta leipäjuustoille hieman suolaa.

5. Lämmitä hampurilaissämpylät pannulla tai grillissä.

6. Sivele puolukkamajoneesia sämpylöiden pohjiin ja kansiin. Täytä hampurilaiset rucolalla, leipäjuustolla, paistetuilla kasviksilla ja punasipulirenkailla. Tarjoile heti esimerkiksi lohkoperunoiden kera.