Palak paneer leipäjuustosta tai kotijuustosta
Intialainen pinaatticurry juustolla eli palak paneer on monen vakiotilaus intialaisessa ravintolassa, mutta mahtavan simppeli valmistaa myös kotikeittiössä. Palak on herkullista pinaattikastiketta, paneer tuorejuustoa, joka muistuttaa maultaan kotijuustoa – ja on siksi täydellisesti korvattavissa myös tutulla ja lähellä tuotetulla leipäjuustolla. Tarjoile mausteinen pinaatticurry keitetyn basmatiriisin ja naan-leivän kanssa.
4 hlö | alle 30 min
Ainekset
1 | sipuli |
4 | valkosipulinkynttä |
1 rkl | tuoretta inkivääriä hienonnettuna |
1 | vihreä tai punainen chili |
3 rkl | öljyä |
1 rkl | garam masala -mausteseosta |
1 tl | kurkumaa jauhettuna |
1 tl | juustokuminaa |
300 g | pakastepinaattia |
2 dl | ruoka- tai kaurakermaa |
½ | sitruunan mehu |
1 tl | suolaa |
¼ tl | mustapippuria |
400 g | Riitan Herkku Leipäjuustoa |
½ | ruukkua tuoretta korianteria |
tarjoiluun keitettyä riisiä ja naan-leipää |
Valmistus
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi raasteeksi. Hienonna chili, poista halutessasi siemenet. Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi.
2. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa paistinpannussa tai kasarissa. Kuullota sipulia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista pari minuuttia. Sekoita sitten joukkoon garam masala, kurkuma ja juustokumina ja paista vielä hetki.
3. Lisää pakastepinaatti pannulle ja anna sen sulaa ja kuumentua. Lisää kerma ja anna kiehahtaa.
4. Mausta pinaattikastike suolalla, mustapippurilla ja sitruunan mehulla.
5. Lisää leipäjuustokuutiot pinaattikastikkeen joukkoon. Viimeistele ruoka hienonnetulla tuoreella korianterilla.
6. Tarjoile Palak paneer kastike keitetyn riisin ja naan-leivän kanssa.