Bondost hummustallrik
Bondost-hummustallriken är det godaste att bjuda på fester! Placera rostade grönsaker, bondost, oliver samt granatäppelkärnor och pistaschnötter ovanpå hummusen. Smakupplevelsen fullbordas sedan av citronens friska smak och en rik mängd färska örter.
för 4 personer | 30 minuter
Ingredienser
100 g | småa morötter |
½ | blomkål |
150 g | körsbärstomater |
3 msk | matolja |
1 tsk | ostkummin |
½ tsk | salt |
¼ tsk | svartpeppar |
200 g | Riitan Herkkus bondost |
1 | citron |
½ | granatäpple |
2 brk | hummus (à 225 g) |
1 dl | oliver |
½ dl | krossade pistaschnötter |
färsk mynta och/eller hackad koriander | |
en skvätt olivolja av bra kvalité | |
fingersalt | |
svartpeppar | |
serveras med bröd |
Gör så här
1. Tvätta morötterna och skala dem om så önskas. Dela dem på längden. Skär blomkålen i mindre träd. Bred ut morötterna, blomkålsträden och körsbärstomaterna på bakplåtspapper på en plåt. Blanda 2 msk olja och smaka av med ostkummin, salt och svartpeppar.
2. Rosta grönsakerna i 220 grader i 15 minuter.
3. Skär bondosten i trekanter. Hetta upp 1 msk olja i en panna och stek bondosten hastigt i en het panna på båda sidorna. Smaksätt med en nypa salt och pressa saften ur en halv citron.
4. Kärna granatäpplet.
5. Bred ut hummusen på ett serveringsfat. Placera de rostade grönsakerna, den stekta bondosten, granatäpplekärnorna och oliverna ovanpå hummusen. Strö över de krossade pistaschnötterna och de hackade örterna.
6. Skär en halv citron i skivor och placera dem på tallrikens kanter.
7. Färdigställ tallriken med god olivolja och strö över lite fingersalt och svartpeppar. Serveras tillsammans med gott bröd.