Bondost–lingonwiener

Dessa wienerbröd har allt man kan önska sig! Kombinationen av lingon, bondost och kola charmar alla, och tillverkningen av wienerbröd görs behändigt med hjälp av färdig smördeg. Det enda svåra är att vänta på att bakelserna skall svalna.

10 st   |   30 minuter

Ingredienser

1 paket smördegsplattor (500g)
200 g lingon
1 dl socker
2 msk potatismjöl
200 g Riitan Herkku bondost
3 msk kolasås

Gör så här

1. Tina upp smördegsplattorna och dela dem i två delar på bredden. Kavla plattorna lite tunnare och mer rektangulära. Tryck till cirka en centimeter tjock kant med smörkniven, men skär inte i genom degen.

2. Blanda socker och potatismjöl med lingonen. Skär bondosten i små tärningar.

3. Fördela lingonen på smördegsplattorna innanför kanterna och dela bondosttärningarna över lingonen.

4. Grädda wienerbröden i 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.

5. Färdigställ wienerbröden med kolasås precis innan servering.