Bondost-tiramisu med pepparkakor
Riittas härligaste efterrätt kommer här! Italiens tiramisu möter Finlands traditionella smaker av pepparkaka, hjortronsylt och bondost. Tack vare den enorma smakupplevelsen skulle man inte kunna gissa att pepparkakstiramisun är väldigt enkel att tillaga!
för 6 personer | under 30 minuter
Ingredienser
2 dl | vispgrädde |
1 dl | socker |
1 tsk | vaniljsocker |
200 g | färskost |
150 g | Riitan Herkku bondost |
½ dl | kolasås |
13 st | pepparkakor |
1½ dl | starkt kaffe |
1 dl | hjortronsylt |
Gör så här
1. Vispa grädde och sockret till skum. Blanda med vaniljsockret och färskosten.
2. Skär bondosten i små tärningar.
3. Häll kolasåsen på insidan av de sex portionskopparna
4. Fukta sex stycken av pepparkakorna med kaffe. Smula och dela i portionskopparna, en för varje. Sätt hälften av vispgrädden ovanpå och dela bondosten och hjortronsylten i portionskopparna.
5. Fukta resterande av pepparkakorna i kaffet och dela i portionsskålarna. Lägg resten av den vispade grädden ovanpå. Garnera portionerna med pepparkakssmulor.