Bondostburgare

Vegetariska burgare är nu inne. Ett typiskt ostalternativ i stället för en biff är halloumi, men bondosten passar också mycket väl mellan semlorna! Förutom panerad ost med chilisås är dessa saftiga hamburgare fyllda med stekta grönsaker och lingonmajonnäs. Servera med klyftpotatis. De är perfekta att doppa i lingonmajonnäs.

för 4 personer   |   30 minuter

Ingredienser

4 skivor aubergine
4-8 skivor zucchini
1 röd paprika
1 liten rödlök
450 g Riitan Herkku bondost
3 msk matolja
¾ tsk örtsalt
4 msk chilisås, tex. piri-piri sås
en nypa salt
4 hamburgersemlor
½ ruccola kruka
 
Lingon­majonnäs
2 dl majonnäs
½ dl lingon
½ tsk salt

Gör så här

1. Förbered först lingonmajonnäsen. Blanda majonnäs, lingon och salt. Ställ in i kylen för att dra sig medan du tillreder hamburgarna.

2. Skär ca en centimeter tjocka skivor av aubergine och zucchini. Skär paprikan i fyra bitar. Skär rödlöken i tunna ringar. Skär bondosten i fyra delar.

3. Hetta upp en stekpanna och stek grönsakerna ordentligt med hjälp av matolja. Krydda med örtsalt. Du kan också grilla grönsakerna.

4. Pensla chilisås på båda sidorna av bondosten. Stek bondosten i en het panna eller grilla på båda sidorna. Tillsätt en nypa salt på bondosten efter egen smak.

5. Värm burgarsemlorna i en panna eller på grillen

6. Pensla lingonmajonnäs på semlornas lock och botten. Fyll hamburgarna med ruccola, bondost, stekta grönsaker och rödlöksringar. Servera genast med till exempel klyftpotatis.