5/ 5

Gruyere

Sveitsiläisen alueen Gruyeresin mukaan nimensä saanut juusto on pastöroimattomasta lehmänmaidosta valmistettu alppijuusto. Yhden 35 kg kiekon valmistamiseen käytetään jopa 400 litraa maitoa ja valmistuksessa lisäaineiden käyttö on kielletty. Maultaan juusto on maukas ja hieman yrttinen. Täydellinen juusto fondueen tai quicheen käytettynä. Sopii myös herkuteltavaksi sellaisenaan juustolautaselta kuivan valkoviinin tai kepeän punaviinin kanssa.

Laktoositon, Tuontijuustot,

Pakkauskoot: Myydään sekä kokonaisena n.2,5kg kiekkona (ME 1xn.2,5kg), että valmiina n.150g paloina (ME 6xn.150g).

Ainesosat

Pastöroimaton MAITO, hapate, suola.

Ravintosisältö 100 g

Energiaa 1675 kJ / 400 kcal
Rasvaa 32 g
Proteiinia 27 g
Suolaa 1.5 g
Laktoosia < 0.01 g

Tutustu myös: