Raclette-ilta

Raclette tarkoittaa pöytägrillissä sulaksi paistettua juustoa, jota syödään perunoiden ja täytteiden kanssa. Tässä on ruoka, johon kaikki juustonystävät rakastuvat! Lue, miten paljon raclettejuustoa tarvitaan ja millaisia täytteitä pöytään kannattaa varata.

4 hengelle pääruokana   |   30 min

Ainekset

8 perunaa
150-200 g raclettejuustoa per henkilö
(leipäjuustoa)
mustapippuria myllystä
___
Makusi mukaan: hillosipuleita
tuoreita herkkusieniä viipaloituna
pilkottua purjosipulia
maissia
pilkottua paprikaa
cocktailkurkkuja
ilmakuivattua kinkkua tai salamia
kuorittuja katkarapuja

Valmistus

  1. Keitä perunat ja valmistele haluamasi racleten täytteet omiin astioihinsa.
  2. Kukin ruokailija laittaa omaan raclettepannuunsa 1–2 viipaletta juustoa ja asettaa sen grilliin sulamaan. Racleten täytteitä voi paahtaa raclettegrillin päällimmäisellä tasolla (esim. herkkusienet, salami, paprika) tai nostella suoraan viipaloitujen, kypsien perunoiden päälle. 
  3. Kun juusto on sulanutta ja hieman kuplivaa, nosta pannu pois grillistä ja kaavi puulastalla sula juusto perunoiden ja täytteiden päälle. 
  4. Rouhi päälle vielä hieman mustapippuria.