Raclette-ilta
Raclette tarkoittaa pöytägrillissä sulaksi paistettua juustoa, jota syödään perunoiden ja täytteiden kanssa. Tässä on ruoka, johon kaikki juustonystävät rakastuvat! Lue, miten paljon raclettejuustoa tarvitaan ja millaisia täytteitä pöytään kannattaa varata.
4 hengelle pääruokana | 30 min

Ainekset
8 | perunaa |
150-200 g | raclettejuustoa per henkilö |
(leipäjuustoa) | |
mustapippuria myllystä | |
___ | |
Makusi mukaan: | hillosipuleita |
tuoreita herkkusieniä viipaloituna | |
pilkottua purjosipulia | |
maissia | |
pilkottua paprikaa | |
cocktailkurkkuja | |
ilmakuivattua kinkkua tai salamia | |
kuorittuja katkarapuja |
Valmistus
- Keitä perunat ja valmistele haluamasi racleten täytteet omiin astioihinsa.
- Kukin ruokailija laittaa omaan raclettepannuunsa 1–2 viipaletta juustoa ja asettaa sen grilliin sulamaan. Racleten täytteitä voi paahtaa raclettegrillin päällimmäisellä tasolla (esim. herkkusienet, salami, paprika) tai nostella suoraan viipaloitujen, kypsien perunoiden päälle.
- Kun juusto on sulanutta ja hieman kuplivaa, nosta pannu pois grillistä ja kaavi puulastalla sula juusto perunoiden ja täytteiden päälle.
- Rouhi päälle vielä hieman mustapippuria.