Vuohenjuustosalaatti

Vuohenjuustosalaatti on herkullinen klassikko. Kesällä joukkoon voi lisätä myös makeita mansikoita. Tiesitkö, että vuohenjuusto paistuu helposti ja siististi leivinpaperin päällä? 

1-2   |   15 min

Ainekset

1 kiekko Riitan Herkku vuohenjuustoa
1 kiekko Riitan Herkku vuohenjuustoa
1 pss (65 g) salaattisekoitusta tai vastaava määrä muuta salaattia
n. 1/3 kurkku
½ rs (á 250 g) kirsikkatomaatteja
(mansikoita)
pinjansiemeniä tai salaattisiemensekoitusta
___
Salaatinkastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
1 tl Dijon-sinappia
ripaus suolaa

Valmistus

  1. Paista vuohenjuusto pannulla. Helpoin tapa vuohenjuuston paistamiseen on leivinpaperiniksi: leikkaa leivinpaperista kaksi pyöreää, hieman juustokiekkoa suurempaa palaa ja paina ne kummallekin puolelle vuohenjuustoa. Kuumenna pannu. Paista juustoa leivinpapereineen molemmilta puolilta noin 1,5–2 minuuttia. Käännä välissä lastan avulla. Leivinpaperin päällä vuohenjuusto paistuu helposti kullanruskeaksi, eikä tartu kiinni pannuun.
  2. Huuhtele ja pilko kurkut ja kirsikkatomaatit. Jos käytät mansikoita, leikkaa myös ne neljään osaan.
  3. Levitä salaatti ja kasvikset lautaselle. Sekoita joukkoon salaatinkastike.
  4. Lisää salaatin päälle juustokiekko ja ripottele päälle vielä pinjansiemeniä tai salaattisiemensekoitusta.